24. srpna 2016

Dort s pařížskou šlehačkou a zasklívanými broskvemi

12 kousků – 5 vajec., 100 g cukru., 150 g polohrubé mouky., 100 g mletých mandlí., 4 lžíce oleje.,
Náplň – 750 ml smetany ke šlehání.., 300 g hořké čokoládové polevy., 4 zralé broskve., balíček želatinové dortové polevy., 2 lžíce cukru., pistácie
Troubu předehřejeme na 180° C. Dno rozvírací formy o průměru 26 cm vyložíme papírem na pečení. Vejce, cukr a 2 lžíce vody ušleháme do pěny. Přimícháme mouku, mleté mandle a olej. Těsto naplníme do formy a pečeme přibližně 35 minut. Korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku a papír odstraníme. Rozehřejeme smetanu ke šlehání a rozpustíme v ní čokoládovou polevu. Chladíme si 2 hodiny. Vychladlý korpus rozkrojíme vodorovně na tři pláty. Ušleháme vychlazenou čokoládovou smetanu. Sva pláty potřeme vždy ¼ pařížské šlehačky, složíme je a přiložíme třetí plát. Celý dort potřeme ¼ pařížské šlehačky. Zbývající šlehačku naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou a na okraj dortu nastříkáme dvě řady růžic. Broskve omyjeme, rozpůlíme a pecky odstraníme. Dužinu nakrájíme na dílky a dort obložíme. Želatinovou polevu připravíme podle návodu na sáčku a broskve potřeme. Posypeme sekanými pistáciemi nebo mandlemi.
Příprava asi 40 minut., pečení asi 35 minut., chlazení asi 2 hodiny., kousek asi 530 kcal., 10 g bílkovin., 35 g tuků., 41 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat