24. srpna 2016

Pomerančový dort s krémovou náplní

12 kousků – 250 g polohrubé mouky., 65 g cukru., špetky soli., 125 g másla.,
Náplň – šťáva ze 3 citrnů., 3 – 4 plátky želatiny., 200 g tvarohu., 150 g cukru., 2 balíčky vanilkového cukru., strouhaná kůra z chemicky neošetřeného pomeranče., 600 ml smetany ke šlehání.,
Ozdobení – ½ balíčku polomáčaných piškotů., 2 lžíce sekaných pistácií., několik plátků pomeranče.,
Z mouky, cukru, soli a másla rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a dáme zhruba na 30 minut chladit. Troubu předehřejeme na 175° C. Těstem vyložíme vymazanou rozvírací formu o průměru 26 cm. Pečeme asi 35 minut. Po vychladnutí ohrandíme dortovým prstencem. Citronovou šťávu doplníme vodou na 500 ml a prohřejeme. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a rozpustíme v horké citronové šťávě. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr a pomerančovou kůru rozetřeme s vychladlou šťávou. Vmícháme šlehačku. Krém naneseme na plát a prstenec odstraníme. Ozdobíme piškoty, pomerančem a posekanými pistáciemi.
Příprava asi 35 minut., pečení asi 35 minut., chlazení asi 30 minut., kousek asi 450 kcal., 8 g bílkovin., 26 g tuků., 44 g sacharidů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat