23. srpna 2016

Brambory se šunkou a tvarohem

1 kg nových brambor, 2 svazky bazalky, 2 stroužky česneku, 20 g piniových jader, 12 lžic olivového oleje, 15 g parmazánu, sůl a pepř, 250 g tučného tvarohu, cibuli, svazek petrželky kerblíku, 4 plátky uzené šunky, 3 lžíce mléka, 8 plátků uzené pečeně
Nejprve brambory vaříme ve slupce 20 minut. Mezitím opláchneme a protřepeme bazalku a lístky otrháme. Spolu s česnekem a piniovými jádry ji nadrobno nasekáme. K bylinkám postupně přiléváme olej. Potom nastrouháme sýr a smícháme ho s bylinkami. Nakonec ochutíme solí a pepřem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Petrželku a kerblík opláchneme, vytřepeme a nasekáme. Potom bylinky, tvaroh, mléko a cibuli vyšleháme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme. Brambory slijeme, oloupeme a ještě teplé promícháme s bylinkovým olejem. Šunku a uzené zahřejeme v troubě. Na talíře dáme celé brambory, plátky šunky a uzeného. Vše přelijeme bylinkovým tvarohem a podáváme.

Příprava 45 minut, 1 porce 760 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat