23. srpna 2016

Zapečený chléb s cuketou

Pro osobu: velké rajče, ½ malé cukety, silnější plátek bílého chleba, sůl, mletý pepř, 50 g sýra istanbul, 3 lžíce zakysané smetany, po ½ lžičce usekaného tymiánu a rozmarýnu
Rajče rozkrájíme na tenké plátky, cuketu podélně nakrájíme na slabé dlouhé plátky škrabkou na zeleninu. Chléb obložíme rajčaty a cuketou, osolíme a opepříme. Sýr rozdrobíme a rozmixujeme se smetanou dohladka. Na zeleninu rozdělíme sýrový krém, posypeme bylinkami a vložíme ho do otevřené formy. Zapékáme pod horkým grilem či v silně vyhřáté troubě 5-6 minut.
Doba příprava 15 minut, 1 porce 340 kcal

Tip: Sýr istanbul je měkký sýr vyrobený z ovčího sýra nebo kravského mléka. Druh zvolíme podle chuti – výraznější je sýr ovčí, kdo má rád jemnější, sáhne po sýru z kravského mléka. Pro tento recept se hodí také rokfór nebo gorgonzola.

Žádné komentáře:

Okomentovat