22. srpna 2016

Brambory s pórkem

pro 4 osoby: 600 g pórku, 1 kg vařených brambor, 2 lžíce oleje, po lžičce římského kmínu a koriandru, po špetce chilli, skořice a kardamomu, 5 lžic sekaných mandlí, sůl, 300 ml smetany, trochu strouhané kůry, neošetř. citronu
Pórek očistíme, podélně rozpůlíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky široké 1 cm. Brambory oloupeme a podélně rozkrájíme na čtvrtky nebo osminky. Na litinové pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce opražíme kmín, koriandr, chilli, skořicí, kardamom a mandle. Přidáme pórek, mírně osolíme a za stálého míchání opečeme. Přidáme brambory a osolíme. Přilijeme smetanu a ochutíme citronovou šťávou. Přikryjeme a dusíme na malém ohni zhruba 7 minut. Brambory s pórkem okamžitě podáváme. Můžeme doplnit broskvovým nebo mangovým čatní.
Příprava cca 20 minut, na osobu asi 550 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat