22. srpna 2016

Bramborové vějíře s pestem

pro 4 osoby: 8 středně velkých brambor, stroužek česneku, svazek bazalky, 50 g parmazánu, 2 lžíce piniových oříšků, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
Brambory důkladně omyjeme, vaříme asi 20 minut v osolené vodě do poloměkka, scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme vychladnout. Česnek oloupeme. Bazalku omyjeme a osušíme. Trochu dáme stranou na ozdobu. Česnek, zbylou bazalku a parmazán nahrubo pokrájíme. Spolu s piniovými oříšky a olivovým olejem rozmixujeme do omáčky, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Brambory oloupeme a v odstupech asi 1 cm opatrně nařízneme. Plátky od sebe mírně odtlačíme a dovnitř vetřeme omáčku pesto. Brambory položíme na kousky alobalu, kraje zvedneme a pečeme asi 20 minut. Ozdobíme bazalkou a podáváme s rajčatovým salátem.
Příprava a pečení cca 70 minut, na osobu asi 270 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat