22. srpna 2016

Bramborové noky s máslem

pro 4 osoby: 750 g brambor, 2 žloutky, sůl, 200 g hrubé mouky, trocha solamylu, 125 g másla, 2 kapky šalvějového oleje, 3 kapky oleje ze zeleného pepře, 20 g parmazánu
Brambory omyjeme, 30 minut vaříme, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Smícháme je se žloutky, špetkou soli a hrubou moukou. Vál posypeme solamylem. Z těsta utvoříme váleček o průměru asi 4 cm a nakrájíme jej na kousky dlouhé asi 2 cm. Hroty vidličky je po jedné straně lehce promáčkneme. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody s ½ lžičky soli. Noky vaříme po částech ve slabě vroucí vodě na mírném ohni. Když vyplavou na povrch, vyjmeme je a necháme okapat. Rozpustíme máslo a vmícháme po kapkách olej. Noky rozdělíme na předehřáté talíře a potřeme kořeněným máslem. Posypeme strouhaným parmazánem.
Příprava cca 50 minut, na osobu asi 640 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat