22. srpna 2016

Brambory s mozzarellou

pro 4 osoby: 1 kg podlouhlých brambor, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 červené papriky, 2 stroužky česneku, svazek petrželky, 250 g mozzarelly, lžíce zakysané smetany, lžíce kaparů
Brambory důkladně omyjeme a podélně rozpůlíme. Na oleji po každé straně 5 minut opékáme. Vyjmeme, položíme do zapékací formy, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Papriky očistíme, omyjeme a najemno nakrájíme. Česnek oloupeme, prolisujeme. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme. Mozzarellu necháme okapat, nakrájíme na plátky a rozpůlíme. Papriku, petrželku a mozzarellu smícháme se zakysanou smetanou a kaparay. Rozprostřeme na brambory. Brambory zapékáme v troubě asi 30 minut, až se sýr rozpustí a lehce zhnědne.
Příprava a pečení cca 50 minut, na osobu asi 400 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat