22. srpna 2016

Bramborový nákyp s mletým masem- recept

pro 4 osoby: 2 cibule, 2 stroužky česneku, 300 g mletého hovězího, 2 lžíce oleje, lžička hořčice, 1 ½ lžíce rajského protlaku, sůl, pepř, po 1 lžičce majoránky, tymiánu a rozmarýnu, 2 pórky, 800 g vařených brambor, 600 g rajčat, 150 g strouhaného sýra, rozmarýn a tymián na ozdobu
Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Spolu s masem opečeme pořádně na oleji. Vmícháme hořčici a protlak, osolíme a okořeníme pepřem a bylinkami. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka, omyjeme, ve 4 lžících vody 5 minut podusíme a necháme okapat. Brambory oloupeme, rajčata omyjeme a obojí nakrájíme na plátky. Brambory, rajčata, pórek a mleté maso střídavě navrstvíme do vymazané zapékací formy. Začínáme a končíme bramborami a každou vrstvou osolíme a opepříme. Povrch posypeme sýrem. Bramborový nákyp zapékáme v troubě asi 40 minut dozlatova. Zdobíme bylinkami.
Příprava a pečení cca 60 minut, na osobu asi 420 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat