23. srpna 2016

Brambory s balzámovým octem

Pro 4 osoby: 1 kg malých nových brambor, 5 lžic balzámového octa, lžička akátového nebo řepkového medu, 2 svazky bazalky, 2 lžíce oleje, sůl, 4 lžíce olivového oleje, lžíce strouhaného parmazánu
Brambory důkladně omyjeme a vaříme ve slupce 20 minut. Poté je scedíme, necháme částečně vychladnout, ještě vlažné oloupeme a necháme vychladnout úplně. Balzámový ocet uvedeme do varu s medem a minutu povaříme. Bazalku omyjeme, osušíme a otrháme z ní lístky. Třetinu odložíme stranou, zbytek nahrubo posekáme. Na velké pánvi rozehřejeme olej, brambory na něm dozlatova opečeme a osolíme je. Přilijeme směs z octa a medu a vše osmahneme. Vmícháme olivový olej a posekanou bazalku. Brambory rozdělíme na talíře, ozdobíme odloženými lístky bazalky a ještě horké podáváme.
Příprava 50 minut, na osobu 400 kcal, 7 g bílkovin, 20 g tuků, 45 g sacharidů
Rada: Opečené brambory můžeme okořenit rovněž estragonem nebo kerblíkem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat