23. srpna 2016

Bramborový špíz s krevetami

Pro 4 osoby: 12 malých nových brambor, sůl, 3 žloutky, lžíce bílého vína, pepř, 250 g rozpuštěného másla, trocha citronové šťávy, 12 listů šalvěje, 12 omytých kuchyňsky upravených krevet, 12 plátků anglické slaniny, 20 g oleje
Brambory důkladně omyjeme a ve slupce vaříme 20 minut v osolené vodě. Prolijeme studenou vodou, oloupeme a necháme vychladnout. V horké vodní lázní ušleháme žloutky a bílé víno se špetkou soli a pepřem do husté omáčky. Pomalu přidáváme rozpuštěné máslo. Holandskou omáčku ochutíme citronovou šťávou. Listy šalvěje omyjeme a osušíme. Každou krevetu ovineme listem šalvěje a bramboru plátkem slaniny. 4 špízy namočíme ve vodě. Na každý střídavě napíchneme po 3 krevetách a bramborách. Rozehřejeme olej a špízy na něm opékáme z každé strany 6-8 minut. Osolíme a opepříme. Podáváme s holandskou omáčkou.
Příprava 75 minut, na osobu 800 kcal, 26 g bílkovin, 55 g tuků, 44 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat