23. srpna 2016

Brambory s rybím filé po španělsku

Pro 4 osoby: 800 g filé z tresky, 4 lžíce citronové šťávy, 800 g malých nových brambor uvařených ve slupce, 2 červené papriky, 2 lžíce sladké hořčice, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 2 cibule, pepř, 2 vejce, 8 lžic suchého bílého vína, 2 lžičky sladké papriky, 2 lžíce černých oliv, 8 dílků citronu a petrželka na ozdobu
Filé omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Brambory oloupeme. Papriky omyjeme, rozčtvrtíme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Cibuli zesklovatíme na oleji. Přidáme brambory 5 minut opékáme a vložíme pokrájenou papriku. Rybí filé potřeme hořčicí, nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Dáme na pánev a přiklopené 5 minut dusíme na mírném ohni. Vejce rozšleháme s vínem, solí, pepřem a mletou paprikou a nalijeme na pánev. Přikryté necháme 4 minuty tuhnout. Přidáme olivy. Podáváme ozdobené citronem a petrželkou.
Příprava 35 minut, na osobu 450 kcal, 38 g bílkovin, 13 g tuků, 41 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat