22. srpna 2016

Brambory pečené s rajčatovou omáčkou

pro 4 osoby: 1 kg brambor, 300 g rajčat, ½ krajíce celozrnného toastu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, lžička octa, ½ lžičky kmínu, ½ lžičky sladké papriky, sůl, pepř
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Brambory důkladně okartáčujeme pod tekoucí studenou vodou a zabalíme do alobalu. Podle velikosti pečeme ve vyhřáté troubě 30-40 minut. Rajčata nařízneme do kříže a přelijeme vroucí vodou, Oloupeme, plody rozpůlíme, vybereme zrníčka a dužinu nahrubo nakrájíme. Celozrnný toast opečeme a nadrobno rozdrobíme. Česnek oloupáme a posekáme. Rajčata, toast, česnek, olej, ocet, kmín, papriku a oregano jemně rozmixujeme na omáčku. Podle chuti osolíme a opepříme. Brambory vyjmeme z alobalu, rozložíme na talíře a podáváme se studenou rajčatovou omáčkou.
Příprava a pečení cca 60 minut, na osobu asi 260 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat