22. srpna 2016

Bramborový koláč se slaninou

pro 4 osoby: 1 kg středně velkých lojovitých brambor, sůl, máslo na vymazání formy, 100 g anglické slaniny, pórek, lžíce oleje, 150 g čerstvého smetanového sýra, 200 g smetany, 3 vejce, lžička provensálského koření, sůl, pepř, 30 g másla
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky asi 4 mm silné. 5 minut je vaříme v osolené vodě a slijeme. Zapékací formu vymažeme máslem a brambory do ní ozdobně navrstvíme. Slaninu nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka, omyjeme a necháme okapat. Obojí opékáme v horkém oleji 5 minut. Rozdělíme na brambory. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Čerstvý sýr smícháme se smetanou, vejci a provensálským kořením, osolíme, podle chuti opepříme a nalijeme na brambory. Navrch rozložíme vločky másla. Koláč pečeme v troubě 20 minut dozlatova.
Příprava a pečení cca 50 minut, na osobu asi 620 kcal


Žádné komentáře:

Okomentovat