23. srpna 2016

Cuketové brambory s rozmarýnem

Pro 4 osoby: 8 malých nových brambor, 8 snítek rozmarýnu, malá cuketa, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř, 2 lžíce strouhaného parmazánu, růžový pepř
Brambory důkladně omyjeme a vaříme 15 minut do poloměkka. Rozmarýn omyjeme a osušíme. Cuketu očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 16 tenkých plátků. Plátky potřeme 2 lžícemi olivového oleje, osolíme a opepříme a posypeme lžící parmazánu. Brambory vodorovně rozpůlíme a na každou polovinu položíme 2 plátky cukety. Poloviny přiložíme k sobě a protkneme snítkou rozmarýnu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Plech vymastíme a poklademe plněnými bramborami. Pokapeme je 3 lžícemi olivového oleje a pečeme v troubě 20 minut. Potom je posypeme lžící parmazánu a růžovým pepřem a podáváme.
Příprava a pečení 50 minut, na osobu 250 kcal, 6 g bílkovin, 15 g tuků, 22 g sacharidů
Rada: Místo parmazánu můžeme brambory posypat jinými druhy tvrdého strouhaného sýra.

Žádné komentáře:

Okomentovat