22. srpna 2016

Brambory s garnáty na karí smetaně

pro 4 osoby: 1 kg nerozvářivých brambor, sůl, 100 g garnátů, tuk do formy, 125 ml instantního masového vývaru (masoxu), 150 g zakysané smetany, ½ lžičky karí kurkuma, bíly pepř, cibule, 2 lžíce oleje, 300 g mraženého listového špenátu
Brambory omyjeme a vaříme ve slupce ve slané vodě 10 minut. Prudce je zchladíme a oloupeme. Ve vzdálenosti 1 cm vyřízneme malé klíny, které ponecháme stranou. Garnáty vložíme do výřezů, brambory dáme do vymaštěné formy. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Masový vývar smícháme se zakysanou smetanou a okořeníme karí, kurkumou a pepřem. Rozdělíme na brambory a zapékáme v troubě asi 30 minut. Občas poléváme omáčkou. Cibuli pokrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej, na kterém cibuli zesklovatíme. Špenát přidáme k vykrájeným klínkům brambor a společně dusíme 5-10 minut. Osolíme, opepříme a podáváme s garnátovými bramborami.
Příprava a pečení cca 50 minut, na osobu asi 370 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat