20. srpna 2016

Slepice na paprice

1 slepice, sůl, kousek mrkve, celeru a petržele, několik kuliček celého pepře, 3 lžíce oleje, 1 cibule, mletá sladká a pálivá paprika, kmín, 2 lžíce hladké mouky, 1 dl mléka, 2 dl sladké smetany, citronová šťáva
Slepici rozdělíme na porce a osolíme. Vložíme ji do osolené vody, přidáme očištěnou zeleninu, několik kuliček celého pepře a uvaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, osmahneme, zalijeme vývarem z masa, mlékem, zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a povaříme. Do jiného kastrolu dáme obrané maso a ze slepice na které přecedíme omáčku. Dochutíme citronovou šťávou a podáváme s houskovými knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat