20. srpna 2016

Bramborák s feferonkami

pro 4 osoby: 800 g lojovitých brambor, 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 2 cibule, 4 červené a 4 žluté feferonky, olej na smažení, lístky estragonu
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nahrubo nastrouháme. V míse je důkladně promícháme s vejci, moukou, solí a pepřem. Cibuli oloupeme a najemno posekáme. Feferonky podélně rozpůlíme, vyřízneme semeníky, lusky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Spolu s cibulí je vmícháme do bramborákového těsta. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje. Postupně do něj vkládáme vrchovaté lžíce bramborového těsta. Lžíci je přimáčkneme a po každé straně smažíme 4-5 minut dokřupava. Hotové bramboráky udržujeme teplé v troubě. Před podáváním je ozdobíme lístky estragonu.
Příprava cca 30 minut, na osobu asi 360 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat