20. srpna 2016

Bramboráky s cuketou

pro 4 osoby: 2 cukety, sůl, 600 g brambor, 1 cibule, 2 vejce, 1 lžíce mouky, pepř, muškátový oříšek, olej na pečení, kerblík na ozdobu
Cukety omyjeme, očistíme a nahrubo nastrouháme. Osolíme a necháme 30 minut rozležet. Pak dobře vymačkáme. Brambory oloupeme, omyjeme a rovněž nastrouháme. Cibuli oloupeme a posekáme. Cukety, brambory a cibuli vložíme do mísy. Přidáme vejce a mouku a vše dobře promícháme. Výrazně osolíme, opepříme a nepatrně ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Na pánev dáme 1 lžíci těsta a uhladíme. Na středním ohni pečeme po obou stranách 3-4 minuty dozlatova. Ozdobíme kerblíkem. Můžeme podávat s bylinkovým tvarohem.
Příprava cca 70 minut, na osobu asi 210 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat