17. srpna 2016

Zeleninové sauté

2 - 4 kuřecí prsíčka, na kostičky, 4 lžíce oleje, 1 cibuli, 4 rajčata, 4 stroužky česneku, 6 středních brambor, 1 malou cuketu, na měsíčky, 1 lžičku kari koření, kuřecí vývar, 2 pórky, na kolečka, 1 lžičku citrónové šťávy, chilli papričky, bílý jogurt, koriandr nebo petržel, sůl
Na pánvi prudce v oleji osmažíme nakrájené kuřecí maso. Maso vyjmeme a do tuku vhodíme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme nadrobno nakrájená rajčata, mírně opepříme, vmícháme nasekaný česnek, osolíme a dusíme 5 minut. K podušené zelenině přidáme předvařené brambory. Nakrájenou cuketu vmícháme také do zeleniny a chvilku dusíme. Přidáme osmahlé maso, podlijeme vývarem a ještě asi 20 minut společně dusíme. Ke konci přidáme nakrájený pórek a promícháme. Dochutíme chilli paprikou, citrónovou šťávou a zalijeme jogurtem. Krátce prohřejeme a na talíři podáváme ozdobené nakrájeným zeleným koriandrem nebo petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat