18. srpna 2016

Kuře v mandlích

Suroviny: 400 g kuřecích prsíček, 4 lžíce oleje, 2 bílky, 3 lžíce vína, 1 lžíce škrobu, 100 g mandlí, 1 menší cibule, 50 g pórku, půl lžičky Glutasolu, 2 střední žampióny, špetka strouhaného zázvoru, sůl
Postup: Maso nakrájíme na kostičky a promícháme s bílkem, máčeným škrobem a solí. V mírně rozpáleném tuku maso osmahneme a děravou naběračkou vyjmeme. V tuku pražíme spařené a oloupané mandle, přidáme nakrájenou cibuli, pórek a žampióny. Po chvíli přimícháme prsíčka, zakápneme vývarem a dochutíme vínem, Glutasolem, zázvorem a solí. Mírně zahustíme máčeným škrobem a krátce podusíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat