20. srpna 2016

Pečené brambory se slaninou

pro 4 osoby: 1,5 kg podlouhlých stejně velikých brambor, 250 g tenkých plátků prorostlé slaniny, 1 svazek čerstvých zelených bobkových listů, 3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Brambory oloupeme, omyjeme a uděláme do nich podélně hluboké zářezy, ale neprořezáváme je, aby držely pohromadě. Plátky slaniny nakrájíme na dlouhé tenké nudličky. Bobkové listy omyjeme a dobře je osušíme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pečicí plech nebo pekáč vytřeme olivovým olejem nebo máslem. Do zářezů v bramborách střídavě vkládáme bobkový list a slaninu. Brambory osolíme, opepříme a poskládáme na plech. Plech zasuneme na střední lištu a pečeme 30 minut dozlatova. Můžeme podávat s míchaným salátem.
Příprava cca 45 minut, na osobu asi 680 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat