20. srpna 2016

Slepice v pikantní úpravě

½ slepice, sůl, 3 lžíce oleje, 1 pórek, 2 papriky, 1 feferonka, mletá pálivá paprika, mletý pepř, 4 lžíce pikantního kečupu
Slepici očistíme a uvaříme ve slané vodě doměkka (můžeme přidat i kořenovou zeleninu s cibulí a z vývaru připravit chutnou polévku). Uvařenou slepici obereme a maso nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme olej, vmícháme maso, na kolečka pokrájený pórek, nudličky papriky a na mírném ohni společně opékáme. Vmícháme posekanou feferonku, znovu opékáme, okořeníme, přidáme kečup, podlijeme trochou vývaru a krátce podusíme. Podáváme s rýži a zeleninovou oblohou.

Žádné komentáře:

Okomentovat