18. srpna 2016

Kuřecí filet

Suroviny: 4 kuřecí řízky, 10 dag šunky, 200 ml smetany, 1 lžíce strouhané nivy, 5 žampiónů, 1 cibule, sekaná petrželka, vegeta, sůl
Postup: Řízky mírně naklepeme, posypeme vegetou, osolíme a prudce opečeme na rozpáleném oleji. Do výpeku dáme nadrobno nasekanou cibuli, krátce orestujeme, přidáme plátky žampiónů, podusíme a nakonec zalijeme smetanou. Přivedeme do varu, přisypeme strouhanou nivu, kterou v omáčce rozpustíme, dochutíme sekanou petrželkou a nakonec přidáme jemné nudličky šunky. Řízky vložíme zpět do omáčky a už jen prohřejeme. Vhodnou přílohou je rýže a syrová zelenina na ozdobu.

Žádné komentáře:

Okomentovat