20. srpna 2016

Pečené brambory s mandlemi

pro 4 osoby: 1 kg lojovitých brambor, 4 lžíce másla, sůl, pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, 100 g parmezánu, 200 g mandlových lupínků, 300 ml mléka
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na plátky silné asi 3 mm. Zapékací formu vymažeme ½ lžíce másla a narovnáme do ní polovinu plátků. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Nastrouháme parmazán a polovinou brambory posypeme. Do formy navrstvíme zbylé plátky brambor a opět osolíme a okořeníme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Zbylé máslo rozpustíme a smícháme s mandlemi. Mléko svaříme a nalijeme na brambory. Posypeme zbylým parmazánem a mandlemi s máslem. Pečeme asi 50 minut, dokud mléko nevsákne do brambor. Během pečení můžeme přikrýt alobalem. Podáváme s hlávkovým salátem.
Příprava a pečení cca 80 minut, na osobu asi 670 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat