20. srpna 2016

Brambory s dvojí omáčkou

pro 4 osoby: na loupané brambory: 2 kg malých nových brambor, 2-3 snítky rozmarýnu, hrubá sůl
na omáčku guacamole: 1 citron, 1 rajče, 1 mladá cibulka, 1 avokádo, sůl, pepř
na olivovou omáčku: 2-3 stroužky česneku, 100 g černých oliv bez pecek, 50 ml olivového oleje, sůl, pepř
Brambory vaříme 25-30 minut doměkka. Mezitím si připravíme omáčku. Vymačkáme citron, rajče a cibulku nakrájíme na kostičky. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky, nakrájíme a rozmixujeme s citronovou šťávou. Okořeníme a do směsi vmícháme rajče a cibulku. Na olivovou omáčku oloupeme a rozmačkáme česnek. Olivy najemno nasekáme. Obojí smícháme s olejem. Osolíme a opepříme podle chuti. Rozmarýn omyjeme, osušíme a nakrájíme. Brambory posypeme solí a ozdobíme snítkami rozmarýnu. Podáváme s 2 omáčkami.
Příprava cca 30 minut, na osobu asi 665 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat