18. srpna 2016

Řezy z kuřecího masa v šunkovém závitku

Suroviny: 4 řízky kuřecích prsíček, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sušené rozmarýny, sůl, pepř, mletá ostrá paprika, 8 plátků tence nakrájené šunky, 1 česnek, 1 cibule, 3 celery, 3 mrkve, 2 malé cukety, 1 lžíce rajčatového pyré, 125 ml bílého suchého vína, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička strouhané citronové kůry, 1 lžička sekané petržele
Postup: Maso krátce omyjeme a osušíme utěrkou. Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách opečeme do hněda a do křupava. Potom vyjmeme, okořeníme rozmarýnou a osolíme. Pak každý řez zavineme do dvou plátků šunky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev dobře očistíme, cukety omyjeme a všechno nakrájíme na tenké proužky. Rajčatové pyré dobře promícháme s bílím vínem. V pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a v něm osmažíme cibulku do sklovita. Pak přidáme česnek a zeleninu a lehce osmažíme. Přilejeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme. Řezy z prsíček položíme na zeleninu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě dusíme asi 15min. Podušené je přemístíme na vyhřáté talíře a udržujeme v teple. Do zeleniny přimícháme citronovou kůru a petrželku, pak zeleninu upravíme vedle kuřecích řezů a ihned podáváme. Potřebujete-li mít silnější kořeněnou chuť šunkového závitku, použijte raději výraznou schwarzwaldskou šunku než jemnou parmskou.

Žádné komentáře:

Okomentovat