19. srpna 2016

Krůtí řízečky

Pro 6 osob si připravíme: 900 g krůtích řízků., sůl., barevný drcený pepř., 150 g kukuřičných lupínků., 2 vejce., 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce bílého vína., olej na smažení., salát a ředkvičky na ozdobení.,
Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší řízečky, které opatrně naklepeme přes mikrotenovou fólii. Osolíme a opepříme. Kukuřičné lupínky rozdrtíme válečkem. Z rozšlehaných vajec, mouky a vína vymícháme hustší těstíčko, do kterého vmícháme lupínky. V této směsi namáčíme řízečky a smažíme je z obou stran dozlatova. Necháme zchladnout. Podáváme na listech salátu s ředkvičkami.
Doba přípravy přibližně 35 minut., kousek asi 1550 kJ / 370 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat