17. srpna 2016

Taštičky do polévky

Taštičky: hrnek polohrubé mouky., PL oleje., 2 vejce., sůl
Náplň: ½ – hrnek uvařeného masa z drůbežích krků nakrájeného na malé kousky, PL nastrouhané cibule., PL jemně nasekané petrželky nebo kopru., PL oleje, špetka zázvoru., pepř., sůl
Vejce rozkvedláme se solí a olejem. Postupně přidáváme mouku, až vznikne tuhé těsto. Vyválíme je na tenkou placku, nakrájíme na čtverce velké 5 x 5 cm a necháme oschnout. Na každý čtverec položíme lžičku náplně. Přehneme je do tvaru trojúhelníků, okraje pevně stiskneme vidličkou namočenou v mouce a necháme odpočinout na pomoučeném válu asi 5 minut. Taštičky postupně vkládáme do vroucího masového vývaru. Jakmile se začnou vařit, snížíme teplotu a vaříme je v otevřeném hrnci 10 – 12 minut. Pokud se taštičky přilepí ke dnu, opatrně je nazdvihneme vařečkou.
Příprava náplně: Maso dobře promícháme s cibulí, petrželkou nebo koprem, olejem, solí, pepřem a zázvorem.

Žádné komentáře:

Okomentovat