20. srpna 2016

Bramborová polévka se šťovíkem

pro 4 osoby: 2 cibule, 500 g šťovíku, 2 svazky kerblíku, 1 snítka meduňky, 1 kg moučných brambor, 1 lžíce margarínu, 1 l zeleninového vývaru (z kostky), 2 natvrdo vařená vejce, 150 g zakysané smetany, bylinková sůl, pepř, 2 lžíce citronové šťávy
Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Šťovík, kerblík a meduňku omyjeme a osušíme. Lístky otrháme, několik jich odložíme stranou, zbytek nahrubo posekáme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme margarín a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme brambory a povaříme 2 minuty. Přilijeme vývar a přikryté vaříme 20 minut. Po 15 minutách varu přidáme posekané bylinky. Vejce oloupeme a posekáme. Polévku rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu a ochutíme bylinkovou solí, pepřem a citronovou šťávou. Rozdělíme na talíře a podáváme ozdobené vejcem a lístky zelených bylinek.
Příprava cca 45 minut, na osobu asi 410 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat