18. srpna 2016

Slepičí kotlety

Suroviny: 4 prsíčka, 2 vejce, 100 g strouhanky, 30 strouhaných mandlí, 40 g nasekaných vlašských ořechů, zelená petrželka
Nádivka: 150 g telecího masa, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 1 pórek, 100 g čerstvého špenátu, 1 žloutek, sůl, 2 lžíce másla, 4 bobkové listy, nové koření, muškátový ořech, pepř
Postup: Prsíčka stáhneme z kůže a naklepeme. Kořenovou zeleninu nakrájíme a zalijeme 1 l vody. Přidáme telecí maso, bobkový list, nové koření, sůl a vaříme. Špenát vaříme 6 min. v osolené vodě, necháme okapat. Telecí maso a špenát dvakrát umeleme, promícháme se žloutkem a máslem. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku. Doprostřed každého kousku kuřecího masa dáme nádivku, svineme do vřetánka, obalíme ve strouhance, vejci a sekaných mandlích s ořechy. Smažíme na másle a nakonec dopékáme v rozehřáté troubě asi 5 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat