18. srpna 2016

Králičí medailónky

Zadní stehna a hřbet králíka, sůl, 2 lžičky směsi koření Králičí maso, hladká mouka, olej, menší cibule, 4 rajčata, 4 žampiony, lžíce sójové omáčky, 100 ml bílého vína.
Králičí maso vykostíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, okořeníme kořenicí směsí a obalíme v hladké mouce. Medailónky pak osmažíme v pánvi na oleji (asi 5 minuty z každé strany). Maso vyjmeme z pánve na talíř a zakryjeme alobalem. Do vypečené šťávy přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájená rajčata a žampiony a osmahneme. Dochutíme sójovou omáčkou a bílým vínem, krátce povaříme. Králičí medailónky přelijeme šťávou se zeleninovou směsí a podáváme s opečenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat