18. srpna 2016

Kuřecí maso na špízu

Suroviny: 400 g kuřecích prsíček, 1 stružek česneku, 7 lžic oleje, 3 lžíce citronové šťávy, 1 lžička karí, 1 červený a 1 zelený paprikový lusk, 2 malé cibule, 6 tenkých plátků prorostlé slaniny, sůl, pepř, 4 kovové špízy.
Postup: Maso opereme,osušíme a nakrájíme na 12 řezů. Česnek oloupeme a prolisujeme ho do misky. K tomu přidáme4 polévkové lžíce oleje, citronové šťávy a karí koření a vše dobře promícháme. Maso pak do této marinády přidáme, vše spolu promísíme a necháme stát přikryté asi 1 hodinu marinovat. Oškrábeme mrkev a nakrájíme na šikmé oválky, které necháme povařit 3 min. v osolené vodě. Paprikové lusky rozpůlíme, odstraníme jadérka a vnitřní část, vypereme je a rozkrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na 8 dílů. Z marinády vybereme kuřecí maso a necháme ho odkapat. Každý kus masa zabalíme do poloviny plátku slaniny. Na každý špíz pak pak nabodneme 3 závitky, které prostřídáme se zeleninou tak aby na konci byla zelenina. Opepříme a osolíme. Špízy pak opékáme 8 - 10 min. za občasného otáčení ve zbylém oleji do křupava, během opékání je potíráme marinádou. Hotové je podáváme s rýží a různými omáčkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat