20. srpna 2016

Syrová zelena zelenina s kraby a bramborami

pro 4 osoby: 400 g malých brambor, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky kmínu, sůl, svazek pažitky, 300 g kedlubny, 2 svazky ředkviček, pepř, 200 g krabího masa, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce nízkokalorické majonézy
Brambory důkladně okartáčujeme, omyjeme, opečeme v horkém oleji s kmínem a osolíme. Pažitku omyjeme, osušíme , nadrobno nakrájíme a posypeme ji brambory. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na dílky. Obojí osolíme a opepříme. Krabí maso promyjeme studenou vodou, osušíme a pokapeme 1 lžíci citronové šťávy. Necháme několik minut v chladničce odležet. Majonézu dobře promícháme se zbytkem citronové šťávy, osolíme, opepříme a vmícháme do krabího masa. Brambory s kedlubnou, ředkvičkami a krabím salátem rozdělíme na talíře.
příprava cca 30 minut, na osobu asi 210 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat