20. srpna 2016

Brambory v koprové smetaně

pro 4 osoby: 1 kg masitých brambor, sůl, 2 svazky kopru, 3 lžíce másla, 150 ml smetany, pepř
Brambory nejprve oloupeme, omyjeme a podle velikosti je buď rozpůlíme, nebo rozčtvrtíme. Poté je vaříme přibližně 20 minut v osolené vodě. Kopr omyjeme pod tekoucí vodou a snítky otrháme. Několik si jich ponecháme na ozdobení, zbývající na jemno nasekáme. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme kopr a zvolna ho podusíme zhruba 2 minuty. Přilijeme smetanu a za stálého míchání ji svaříme. Omáčku osolíme a okořeníme čerstvě umletým pepřem. Brambory slijeme a necháme vypařit. Potom je prohříváme v koprové omáčce, ale nevaříme. Podáváme posypané koprovými snítkami.
Příprava cca 30 minut, na osobu asi 360 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat