18. srpna 2016

Kuře na jehlách

Suroviny: 500 g vykostěného kuřecího masa, játra ze 6 kuřat, 1 cibule, 4 póry, 4 cl saké, 2 lžičky cukru, 1 stroužek česneku, 2 zelené papriky, 1 dl sojové omáčky, 5 cl mirinu, 1 lžička (2 a 1/2 cm) zázvoru, 1/4 lžičky glutamátu sodného, 1/4 lžičky cayenského pepře.
Postup: Kuřecí maso, papriku a cibuli nakrájíme na kousky, játra na čtvrtiny. Póry nakrájíme na kousky o délce 25 mm. Na jehly nabodáme vždy dva kousky kuřete a po jednom kousku cibule, papriky, páru a jater; začínáme a končíme masem. Česnek a zázvor jemně nasekáme, smícháme se sójovou omáčkou, mirinem, saké, cukrem, glutamátem sodným a cayenským pepřem a v menší nádobě směs přivedeme do varu. Horkou marinádou přelijeme připravené jehly a necháme marinovat 30 minut. Poté grilujeme 2 až 3 minuty po každé straně, znovu je ponoříme do marinády a grilujeme, až je maso měkké.

Žádné komentáře:

Okomentovat