18. srpna 2016

Kuřecí kapsa

Suroviny: 4 kuřecí prsíčka, 40 dag žampionů, 3 lžíce oleje, 4 plátky šunky, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 l suchého červeného vína, sůl, pepř, 6 dag sýra Gouda, petrželka.
Postup: Polovinu žampionů nakrájíme na plátky, zbývající nasekáme nadrobno a odložíme bokem. Přidáme šunku, nakrájenou na kostičky a podusíme, poprášíme moukou, podlijeme vínem a vaříme 5 minut. Omáčku osolíme a opepříme, kuřecí prsa nařízneme a vytvoříme kapsu. Osolíme a opepříme. Ze sýra, petrželky a z nadrobno pokrájených a podušených žampionů uděláme nádivku, kterou kapse naplníme. Kapsy osmažíme na oleji a podáváme s omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat