20. srpna 2016

Krůtí závitky s kapustičkami

Pro 4 osoby si připravíme – 3 plátky z krůtích prsou., 200 – 300 g krájené anglické slaniny., sůl., pepř., 400 – 500 g růžičkové kapusty., 2 lžíce oleje., 2 lžíce másla., špetku muškátového květu., lžíci hladké mouky na zahuštění omáčky.,
Na máslové noky – 400 ml mléka., 2 lžíce rostlinného tuku., 300 g polohrubé mouky., 2 vejce., žloutek., špetku soli.,
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opeříme a zabalíme do plátků anglické slaniny. Opečeme na oleji z každé strany zhruba po 7 minutách. Během opékaní můžeme přiklopit. Měkké maso přendáme na talíř. Tuk vyrestujeme, zaprášíme moukou, případně zastříkneme vodou. Rozmícháme a povaříme asi 5 – 7 minut. Růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě. necháme okapat, a pak ji lehce osmahneme na másle. Přidáme špetku muškátového květu. Na máslové noky svaříme mléko s tukem a solí. Za stálého míchání přidáváme prosátou polohrubou mouku. Těsto mícháme, až se přestane lepit na dno nádoby. Do prochladlého těsta postupně vmícháme vejce a žloutek. Dobře propracujeme a lžící namáčenou v teplé vodě tvoříme noky, které uvaříme 5 minut. Uvařené noky vyjmeme z hrnce cedníkem, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.
Doba přípravy zhruba 70 minut., porce asi 2750 kJ / 655 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat