20. srpna 2016

Bramborový nákyp s pórkem

pro 4 osoby: 1 kg brambor, 500 g pórku, sůl, petrželka, 12 lístků šalvěje, 1 lžička majoránky, pepř, 100 g slaniny, 6 vajec, 1 lžíce strouhaného parmezánu
Brambory uvaříme ve slupce, pórek nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě 4 minuty. Petržel a šalvěj nasekáme najemno. Smícháme s pórkem a okořeníme majoránkou a čerstvě mletým pepřem. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Zapékací formu (dlouhou asi 25 cm) vyložíme plátky slaniny. Na ně pak střídavě navrstvíme brambory a pórek. Vejce rozšleháme s pepřem a solí a pokrm přelijeme. Posypeme parmezánem a obložíme zbylou slaninou. Pečeme asi 45 minut.
Příprava a pečení cca 85 minut, na osobu asi 525 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat