19. srpna 2016

Hovězí roláda

1 plát hovězího masa, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, několik snítek petrželky, pepř, sůl, voda podle potřeby
Náplň: 1 plátek slaniny, 8 žampionu, 1 cibule, 3 vejce, 1 párek, 2 lžíce hořčice, 1 červená paprika, 1 sterilovaná okurka, sůl
Plát masa naklepeme, potřeme olej, osolíme, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí a snítkami petrželky. Svineme ae necháme v chladničce odležet. Mezitím připravíme náplň. Slaninu nakrájenou na kostičky roztavíme, přidáme oloupané, na plátky nakrájené žampiony a podusíme. Zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a usmažíme. Připravený plát masa rozvineme, potřeme hořčici, na maso urovnáme žampionovou směs, posypeme na kostičky nakrájenou paprikou a okurkou, doprostřed náplně položíme párek. Maso svineme a převážeme pevně nití. Zavinutou roládu osolíme, opepříme, poprášíme moukou a rychle opečeme po všech stranách na rozehřátém tuku. Poté za občasného podlévaní vodou a přelévání vypečenou šťávou upečeme v předehřáté troubě doměkka. Nitě odstraníme a roládu nakrájíme na plátky.

Žádné komentáře:

Okomentovat