16. srpna 2016

Hovězí svíčková na zelenině

Pro 4 osoby odstraníme košťály z 16 růžiček brokolice. Očistíme a omyjeme 16 pórkových cibulek a odřízneme z nich zelené části. 2 omyté a očištěné pórky nakrájíme na šikmé plátky. Omyjeme, očistíme a případně oloupeme 4 malé cukety a 6 mrkví a obojí nakrájíme na tenké plátky. Všechnu zeleninu zvlášť povaříme a nechám,e trochu vychladnout. V míse smícháme 4 lžíce olivového oleje, sůl2 lžíce vody a 2 lžíce octa, až vznikne krémová omáčka. Vmícháme lžíci nadrobno posekaných bylinek (např. Petrželky, bazalky, estragonu, kerblíku, pažitky). 400 g hovězí svíčkové zbavíme blan a šlach a ostrým nožem nakrájíme na plátky tenké asi ½ cm. V kastrolu uvedeme do varu 500 ml hovězího vývar (z kostky). Plátky masa po jednom na 30 vteřin vkládáme do vroucího vývaru. Zeleninu rozdělíme na 4 předehřáté talíře, poklademe ji plátky masa a pokapeme omáčkou. Můžeme podávat s bílým chlebem a červeným vínem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat