20. srpna 2016

Bramborová polévka s krevetami

pro 4 osoby: 500 g brambor, 1 červená paprička chilli, 2 žluté papriky, 1 pórek, 2 cibule, 1 stonek citronely, ½ svazku koriandru, 1 kousek zázvoru velikosti oříšku, 2 lžíce oleje, 1 l zeleninového vývaru, 150 g houby šiitake, 200 g krevet, 2 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř, pažitka
Zeleninu oloupeme, případně očistíme a omyjeme. Bylinky omyjeme. Brambory pokrájíme na kostky, citronelu podélně rozpůlíme. Papričku chilli a papriky zbavíme semen a stejně jako pórek nakrájíme na nudličky. Cibuli, koriandr a zázvor jemně posekáme. Cibuli zesklovatíme na 1 lžíci oleje. Přidáme pórek a krátce společně podusíme. Přilijeme vývar a 20 minut povaříme. Houby očistíme a nakrájíme. Krevety pokapeme 1 lžíci citronové šťávy. Obojí prudce opečeme na 1 lžíci oleje. Přidáme pórek a sójovou omáčku, krátce povaříme a vše dáme do polévky. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Ozdobíme pažitkou.
Příprava cca 45 minut, na osobu asi 250 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat