20. srpna 2016

Bramborový koláč s mozzarellou

pro 4 osoby: 600 g brambor, 50 g zakysané smetany, 2 vejce, 50 g strouhané goudy, sůl, pepř, muškátový oříšek, tuk do formy, 20 g sušených hub, 4 rajčata, ½ svazku jarní lahůdkové cibulky, italské bylinky, česneková pasta, 400 g mozzarelly, 7 černých oliv
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Smícháme se smetanou, vejci a sýrem. Osolíme a ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Vložíme do vymazané dortové formy a 20 minut předpékáme. Mezitím namočíme houby a dobře je vymačkáme. Rajčata omyjeme, vybereme zrníčka a dužinu nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Houby, rajčata a cibulku smícháme, osolíme, opepříme a okořeníme italskými bylinkami a česnekovou pastou. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Houbovou směs rozprostřeme na předpečený bramborový korpus. Obložíme olivami a mozzarellou a asi 45 minut pečeme. Ozdobíme jarní cibulkou.
Příprava a pečení cca 95 minut, na osobu asi 500 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat