18. srpna 2016

Kuře na chilli s medem

Suroviny pro 2 osoby: Potřebujete: 400 g kuřecích prsíček, nakrájených na kousky, 1 lžíci olivového oleje, 1 červenou papriku, nakrájenou na proužky, 6 jarních cibulek nebo 1 pórek, očištěné a šikmo jemně nakrájené, 120 g rýžových nudlí, 1/2 lžičky chilli (i více, podle chuti), 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci medu, 4 – 5 menších listů kapusty, hrst nasekaného koriandru nebo petrželky, sůl a pepř
Postup: V konvici si dejte vařit vodu. Ve velké silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej (nejprve nechte rozpálit suchou pánev nebo wok, pak teprve na ni vlijte olej – to je správný asijský postup). Vsypte kousky kuřecího masa a při vyšší teplotě je za stálého míchání smažte. Přisypte proužky papriky a bílou část cibulek nebo pórku (zelenou použijete za chvíli). Promíchejte. Rýžové nudle dejte do misky a přelijte vroucí vodou z konvice. Nechte je stát; ke změknutí potřebují zhruba čtyři minuty. Do pánve přidejte chilli, sójovou omáčku i med, osolte, opepřete a promíchejte. Zatímco se směs vaří, složte kapustové listy na sebe a překrájejte je na širší proužky. Tuhá žebra odstraňte. Přisypte do pánve kapustu, přikryjte poklicí a minutu poduste. Potom směs odkryjte, posypte koriandrem nebo petrželkou a zelenou natí cibulky či pórku. Sejměte pokrm z ohně a podávejte okamžitě, se scezenými a okapanými rýžovými nudlemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat