18. srpna 2016

Kachní prsíčka na zázvoru

Suroviny: 4 porce kachních prsou, 1 větší cibule, 5 lžic olivového oleje, lžíce medu, jedno jablko (kyselejší), čerstvý zázvor, sůl, mletý bílý pepř.
Postup: Nejdříve si připravíme marinádu. Do olivového oleje přidáme lžičku soli, bílého pepře, na velmi jemno nakrájenou cibuli, 2 lžičky strouhaného zázvoru a lžíci medu. Do pořádně vymíchané marinády naložíme jednotlivá kachní prsíčka, která jsme naplnili měsíčkem oloupaného a osoleného jablka. Necháme odležet 2 hodiny, pak vložíme do pekáče, zprudka orestujeme, podle potřeby ještě osolíme, opepříme, mírně podlijeme a pečeme dokřupava za stálého přelévání vypečenou šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat