23. srpna 2016

Piškotový koláč

3 vejce., 150 g pískového cukru., 70 g rozehřátého másla., 180 g polohrubé mouky., prášek do pečiva., 3 lžíce horké vody., tuk a mouka na vymazání a vysypání formy.,
Krém – 120 g másla., 70 g moučkového cukru., 2 dcl uvařeného hustého vanilinového pudinku., šlehačka., ovoce.,
Žloutky ušleháme spolu s cukrem a tukem do pěny. Postupně zašleháme horkou vodu a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zašleháme tuhý sníh z bílků a upečeme ve vymazané a vysypané koláčové formě a předem vyhřáté troubě. Vyklopíme a necháme vychladnout. Připravíme si krém. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně vmícháme vychladlý pudink. Šlehačku ušleháme, koláč zdobíme střídavě máslovým krémem a šlehačkou. Nakonec ozdobíme ovocem a můžeme přidat čokoládový máček. 

Žádné komentáře:

Okomentovat