21. srpna 2016

Makaronetky s uzeným pstruhem

Pro 4 osoby: 400 g makaronetek, sůl, fenykl, 200 g pórkových cibulek, lžíce olivového oleje, 250 g filetů uzeného pstruha, 2 lžíce vínovice, 100 ml zeleninového vývaru z kostky, 2 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce citronové šťávy, lžička anýzu, pepř
Makaronetky uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Fenykl omyjeme a očistíme.Zeleň posekáme a odložíme stranou.Bulvu nastrouháme na nudličky a 3 minuty před koncem varu je vsypeme do vody, v níž se vaří těstoviny.Pórek nakrájíme na kolečka a zpěníme na rozehřátém oleji.Pstruhy omyjeme a osušíme, nakrájíme na kousky a vmícháme do cibulek.Přidáme vínovici, vývar, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a anýz a 5-6minut povaříme.Podle potřeby přisolíme a opepříme.Těstoviny a fenykl scedíme a necháme okapat.Rozdělíme na talíře, přelijeme rybí omáčku.
Příprava 25 minut, na osobu 530 kcal, 26 g bílkovin, 15 g tuků, 71 g sacharidů



Žádné komentáře:

Okomentovat