14. ledna 2017

Vanilkový tvarohový krém s ovocem

300 ml mleka, 1 vanilkovy pudink, 100 g cukru, spetka soli, 300 g mekkeho tvarohu, 250 g hroznoveho vina, 100 g orechu, 100 g rozinek, 50 g masla, 50 g cukru, 30 g pllatku mandli, olej na vymazani plechu
Do hrnku dame varit 200 ml mleka, osolime spetkou soli. Ve zbytku mleka rozmichame pudink s cukrem. Smes prilijeme do variciho mleka a michame do zhoustnoti.
Na panvicce rozpustime maslo, pridame rozinky, polovinu orechu nakrajenych na pulky, prisypeme lzicku cukru a za staleho michani restujeme tak dlouho, dokud se rozinky nezacnou nafukovat. Pote smes sundame s ohne. Zbyvajici orechy nasekame nahrubo a oprazime je se zbylym cukrem dozlatova. Hotove vsypeme na olejem vymazany plech a nechame vystydnout.
Vychladly pudink vyslehame mixerem s tvarohem dohladka. Do kazde misky dame tri lzice takto pripraveneho kremu. Pridame kulicky hroznoveho vina a oprazene rozinky s orechy. Navrch nalijeme zbyly tvarohovy krem.

Žádné komentáře:

Okomentovat