13. ledna 2017

Sváteční rizoto

3 lzice oleje, 1/4 kg veproveho masa, 1/2 kurete, 1 cibule, 2-3 strouzky cesneku, 2 rajcata, 2 hrnceky ryze, sul, poduseny zeleny hrasek a kukurice, nastrouhany tvrdy syr na posypani
Na rozehratem oleji osmahneme na kostky pokrajene veprove maso a maso z vykosteneho kurete, az zacne hnednout. Pridame drobne pokrajenou cibuli a platky cesneku, osmahneme, vmichame platky rajcat, proplachnotou ryzi, zalijeme odmeranym mnozstvim vody nebo vyvaru a osolime. Priklopime poklickou a na mirnem ohni podusime domekka. Naberackou namocenou v horke vode tvarujeme na talire kopecky ryze, ktere zdobime podusenym zelenym hraskem s kukurici, posypeme nastruhanym tvrdym syrem a doplnime zeleninovym salatem.

Žádné komentáře:

Okomentovat