11. ledna 2017

Pečená kruta v zelenine

Na 4 porce: 1 kruti stehno, 1 lzici oleje nebo masla, 6 cibuli, 4  kukuricne klasy, 6 rajcat, 100 ml drubeziho vyvaru, 100 ml sucheho cerveneho vina, sul, mlety pepr, cerstvy nebo suseny rozmarin
Kruti stehno omyjeme a osusime. Ze vsech stran osolime a opeprime. Vlozime do vetsiho pekace, zalijeme olejem nebo rozehratym maslom a v predhrate troube peceme priblizne 45 minut za obcasniho prelevani horkym vyvarem nebo vodou.
Mezitim ocistime zeleninu. Cibuli nakrajime na ctvrtky, kukurici na kolecka a rajcata podle velikosti na stvrtky nebo osminky. Vse pridame do pekace, zalejeme zbylym vyvarem a vinem a peceme, az je maso mekke.Zeleninu osolime a okorenime peprem a rozmarinem. Maso vykostime a rozdelime na jednotlive porce.Vse upravime na talire a ozdobime snitkami rozmarynu. Podavame bud s varenym bramborem, nebo poutze s bilym pecivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat